Hlavné jedlá, Prílohy, Recepty

Zapekané zemiaky s hubami, bylinkami a smotanou, budú výborným hlavným jedlom alebo ako príloha

Hlavnou úlohou pri príprave pokrmov s hubami – sú schopné udržať svoju neuveriteľnú chuť. Huby, vyžadujú krémovú citlivosť, mierne korenie, takže v tomto prípade je lepšie korenie znížiť na minimum, a v ideálnom prípade – nahradiť čerstvými bylinkami.

Teraz sa snažíme tieto kulinárske triky realizovať a pripraviť veľmi jemné zemiaky s hubami. Práve sme našli ten správny recept. Je to veľmi jednoduché!

zloženie

huby 500 g
zemiaky 8 ks
petržlenová vňať
cesnak 3 zuby
smotana 350 ml
olivový olej 3 lyžice
soľ pre chuť
čierne korenie (zem) pre chuť

Príprava

Huby nakrájame na tenké plátky, smažiť na miernom ohni, pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké krúžky, dať na predhriatú panvicu so zostávajúcim maslom, soľou a korením a miešajte. Dusíme, kým zemiaky sú lepkavé.

Cesnak pretlačený, dať do zemiakov. Pridať smotanu na pokrm, a na minimálnom množstve tepla a dusíme 5 minút.
Dajte zemiaky do zapekacej misky, pridáme huby a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Predhrejte rúru na 200 stupňov a pečieme misku po dobu 20-30 minút.

Delikátne zemiaky slúžia ako príloha alebo hlavné jedlo. Zvlášť vegetariáni ocenia túto myšlienku: tanier výživný a chutný aj bez mäsa.

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like