Dezerty, Koláče, Pečené, Recepty

Oriešková roláda BEZ MÚKY pripravená za pár minút

Fantastická oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou. Šťavnatá, rýchla a jednoduchá.

Budeme potrebovať:

4 ks – vajíčka
4 lyžice – kr. cukru
1 balíček – vanilkového cukru
50 g – mletých vlašských orieškov
200 g – kyslej smotany
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtka a nakoniec iba zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.

2.

 Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.

3.

Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).

4.

Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravšiu variantu môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

http://www.napady-navody.sk

You Might Also Like