Koláče, Recepty, Rôzne

Domáci chlieb od babičky. Taký chleba v obchode nekúpite, vydrží vám mäkký celý týždeň

Chutný domáci chlieb ako od babičky s jemne tvrdou kôrkou a s jemným vnútrom v obchodoch budete hľadať márne. Ak sa vám to aj podarí, tak chlieb vydrží čerstvý maximálne 2 dni. Preto vám prinášame recept, ktorý zvládne naozaj každý a rozhodne sa už do pekárne tak často vracať nebudete.

Ingrediencie:

3 hrnčeky hladkej múky 00
20 g čerstvého droždia
1 lyžička rasce celej
3 lyžičky soli
1 a  1/4 hrnčeka vody

Postup

Postupujeme ako pri príprave klasického cesta. Z trochy teplej vody, droždia a cukru zmiešame kvások. Potom všetko spolu spracujeme a necháme aspoň 3 hodiny kysnúť. Platí pravidlo, že čím dlhšie cesto kysne, tým viac dierok bude mať po upečení.

Vykysnuté cesto vyformujeme na bochníky a uložíme na papier na pečenie. V rúre vyhriatej na 250 stupňov pečieme 15 minút, potom teplotu v rúre znížime na 220 stupňov a pečieme ešte 35 minút. Po vytiahnutí z rúry chleba potrieme vodou a necháme vychladnúť. Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

You Might Also Like