Recepty

Vylepšila som klasický langoš týmito ingredienciami a teraz som ho doma nevieme dojesť

Výborný tip pre milovníkov langošov. Skúste ich spojiť so šťavnatou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.

Ingredience:


200 g hladkej preosiatej múky
150 g mladých cukiet
15 g kvasníc
¼ lyžičky jedlej sódy
1 téglik – 150 g bieleho smotanového jogurtu
½ tégliku teplého mlieka
soľ a štipka cukru

postup:

1) Cuketu olúpeme, nastrúhame a osolíme. Dáme do sitka a necháme vypotiť.

2) V mlieku rozdrobíme kvasnice/droždie / a pridáme aj cukor. Ostatné prísady zmiešame v miske a pridáme aj cuketu, z ktorej sme vytlačili čo najviac šťavy.

3) Potom pridáme kvások a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

4) Potom z cesta odoberieme lyžičkou menšiu časť a na posypanej doske ju vytvarujeme do tvaru langoša.

5) Takto pokračujeme aj so zbytkom cesta.

6) Smažíme na oleji tak, ako klasické langoše a podáváme s oblohou podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like